Investičnými prioritami budú priemyselný park, školy a skládka odpadu

08.02.2009 Stropkov

Stropkov 8. februára (TASR) – Prioritou mesta Stropkov v oblasti investícií v roku 2009 bude realizácia prvej etapy výstavby hnedého priemyselného parku
Na park samospráva získala od Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) nenávratný finančný príspevok vo výške 3,536 milióna eur (106,53 milióna Sk). Rovnako sa zamerajú na finalizáciu obnovy a modernizácie objektov základných škôl na Hrnčiarskej a Konštantínovej ulici v hodnote 1,759 milióna eur (52,99 milióna Sk) a výstavbu novej kazety skládky tuhého komunálneho odpadu, kde plánujú investovať 165.000 eur (4,97 milióna Sk). Ako dnes povedal TASR hovorca Mestského úradu (MsÚ) v Stropkove Imrich Makó, v priebehu roka sa majú skončiť aj rekonštrukčné práce na Konštantínovej, Srečkovej a Jarkovej ulici.
Okrem toho plánuje stropkovská mestská samospráva v roku 2009 podať tri strategické projekty, prostredníctvom ktorých by chcela získať nenávratné finančné zdroje z eurofondov. V rámci Operačného programu (OP) Konkurencieschopnosť a hospodársky rast (KaHR) pripravuje mesto projekt na rekonštrukciu a modernizáciu verejného osvetlenia na Hlavnej ulici. Podmienky umožňujú v tomto prípade žiadateľovi získať nenávratný finančný príspevok až do výšky 232.357 eur (7 miliónov Sk). Stropkov chce v nasledujúcom roku v spolupráci s poľským partnerom mestom Korczyna rozvinúť aktivity Operačného programu Interreg II. Cezhraničná spolupráca sa má realizovať hlavne v oblastiach ochrany životného prostredia a kultúrneho dedičstva. Pracovné tímy spracujú konkrétne aktivity, pričom mestá budú reagovať na možnosť vypracovania projektov zameraných na rekonštrukciu vlastných kultúrnych zariadení. Stropkov chce v tejto súvislosti do mája tohto roka požiadať o nenávratný finančný príspevok vo výške 1,32 milióna eur (39,77 milióna Sk) na rozsiahlu rekonštrukciu divadelnej sály a dostavbu kongresovej miestnosti v prístavbe mestského úradu.
 

Vyberte región